Popretorik

Tio år. Det är i detta nu tio år sedan jag drog igång den mjuka retorikbyrån Popretorik. Kom nästan som en chock när Linked In påminde mig i förra veckan hur vansinnigt snabbt ett decennium ändå går. Men att starta Popretorik ångrar jag inte en sekund. Det har blivit tio år av fler än 900 föreläsningar om kommunikation, varumärke, attityd, bemötande och arbetsglädje, ett femtiotal kurser och ett fyrtiotal coachklienter. Det senare inom retorik, storytelling & presentationsteknik.

Nu är det dags att summera, och blicka framåt. Maskineriet fortsätter, måhända i viss ny terräng och kanhända med en ny växel ilagd…time will tell (2017 ska bli ett år då jag lägger en någorlunda strategi inför nästkommande tio år. Dock inte för mycket strategi, spontanitet är livsviktigt för mig och nyfikenheten får aldrig övertäckas av en alltför strikt planläggning).

Men framförallt skriver jag detta för att jag är förvånad över hur j..la snabbt tio år går i en människa liv. Så har jag några sista ord, något tips innan jag sätter punkt för att fara iväg mot Sigtuna och dagens föreläsning så är det detta: Skjut inte upp allt till i morgon. Låt inte dina drömmar ligga och samla damm (dröm inte enbart dina drömmar – lev dem!) Lev livet nu, och ta inget (och ingen) för givet, åren går. Fort.

 

Ta hand om dig, du är unik!

Kjell