Popretorik

Lita på din egen förmåga! 

På Lill-Skansen i Stockholm har tusentals ungar lämnat sin nappar genom årens lopp, och stolt gått därifrån med en känsla av att ha tagit ett steg in i vuxenvärlden. 

Nuförtiden kan du till och med skriva ut ett intyg via Skansens hemsida. På intyget står det ”Grattis – Du är stor nu!” Jag kan tänka mig att det finns sådana platser för barn att avyttra nappar lite varstans i Sverige. 

En tanke slog mig när jag var på Skansen med min dotter Signe. En sådan här plats borde finnas för vuxna i näringslivet också. Där businessklädda kvinnor och män kan gå och avyttra sina powerpoint-bilder (i alla hälften av de som de daglig dags slentrianmässigt använder). Där skulle de kunna slänga ned sina ppt-bilder i en papperskorg, och gå därifrån med ett intyg: ”Grattis – Du har tagit första steget till att göra en presentation som folk faktiskt orkar lyssna på!” 

Jag tror vidare, att dessa vuxna kommer gå därifrån, precis som min dotter gjorde, mer rakryggad, stolt och med en känsla att något nytt är på väg att hända.

Slutsats: Våga kasta dina powerpoint-bilder (i alla fall hälften av dem) åt tjottahejti. Lita på din egen förmåga! Behåller du ändå dina ppt-bilder kommer du säkerligen vara suverän på att informera, men slänger du dem kommer du stället bli en fena på att inspirera. 

Valet är ditt!