Popretorik

Retorik föreläsningar och kurser - goda referenser

”Jag såg Kjell Dahlin för ett par år sedan och det är en av det bästa föreläsningsupplevelserna jag varit på. Har fortfarande anteckningarna kvar i telefonen och sneglar på då och då”

Linnea Larsson, Site Manager DOSPACE SWEDEN

”Jävlar, vilken leverans! Så mycket hjärta!”

Vera Andersson, Utbildningsansvarig på Affärskompetens Sverige

”Jag har sett föreställningen live. Trots allvaret bakom, får Kjell till det så hela publiken viker sig av skratt. Jag hade träningsvärk i magen efteråt. Klart värt det!”

Josef Öhlmér, Testledare

”Kjell, du är så jäkla bra att jag nästan blir förbannad ;-)”

Inga-Lill Payne, publikdeltagare på Stora Presentationsdagen 2020

”Som en buss lastad med kärlek och energi körde du in i salen och bringade skratt, eftertanke och glädje till publiken. Och Kjell du gör det glasklart att inget sitter i väggarna, att det är upp till människor att ha rätt attityd och att det är upp till organisationer att jobba med attityder. Du lämnar din publik nöjd, energifylld och med ett och annat att tänka på.”

Karin Einefors, AxÖ Consulting

”Måste säga att jag är mycket imponerad. Du fick mig att skratta och gråta under din föreläsning. Och inte bara det, jag skratta så jag grät två gånger. Under en och samma föreläsning.”

Malin Björnberg, Arbetslagsledare, Orions förskola

Stort tack! Fantastiskt skoj! Ett sant positivt avtryck! Mycket uppskattat!”

Mia Hammarstedt-Blom, Senior Manager, Sundsvall Supply Center – Valmet AB

”Tusen tack för en fenomenal insats!” 

Patrik Olsson, Försäljningsdirektör S:t Eriks

”Kjell sätt att föreläsa om kommunikation är lite rakare, lite råare och mer direkt än många andra föreläsares stil. Han kör liksom utan filter”.

Jonas Bjuhr, Telecoaching Kundansvarig & Kommunikationsexpert

”Jag har tidigare hört ryktesvägen att du skulle vara en talare i världsklass. Det stämde, du var i världsklass hos oss idag!”

Anna Westin, SVA

”Wow, vilken föreläsning du gav oss! Helt makalöst suverän!!!”

Canita Dagård, VD Marknadsföreningen i Halland

 ”Jag tycker det var fantastiskt bra och givande. Din framställningsförmåga och inlevelse är ju otrolig, jag tror att vi alla fick oss en rejäl boost och kommer med ny kraft att sprida budskapet vidare till våra medarbetare.”

Björn Siösteen, chefsläkare Achima Care AB

”Har aldrig i mitt liv blivit så inspirerad som jag blev under den timmen du pratade. Det var gapskratt och tårar blandat med hela registret av känslor”.

André Schill, Senior Client Manager at InsightOne Nordic

”Tack för en riktigt bra och rolig föreläsning. Tror vi alla fick med oss något av en tankeställare i hur vi agerar/kommunicerar med varandra. Utöver det bjöd du på ett riktigt gott skratt. Tack! Vi hade inte kunnat avsluta vår konferens på bättre sätt!”

Christina Öhlund Lindh, HR manager Panduro

”Föreläsningen igår var mycket uppskattad och det är flera av lärarna och personalen som spontant sagt att det var den bästa föreläsning de varit på!”

Daniel Albin, Rektor Hammars skola Kristianstad

”Kjell, sluta aldrig med det du gör och den du är! Du är f-n bäst! Du föreläste för oss på Swedavia för flera år sedan, och jag kan fortfarande skratta och känna energi från den dagen! Så du är bara bäst!”

Nina Maria Rönn, Swedavia

”Du gav oss mer energi än vad jag tror vi haft på mer än ett år!!!”

Sofie Roy, v VD HSB

”Hejsan Kjell. Måste säga att det var den bästa och nyttigaste samt roligaste föreläsningen jag har hört på.”

   Torbjörn Hallin, Carpenter Powder Products AB

”Din föreläsning var som alla ”Lär-känna-dig-själv-böcker” komprimerat till en timmes glädjespridning om att välja lycka. Du gjorde ett riktigt intryck på mig och jag hoppas jag får avnjuta fler föreläsningar av dig i framtiden.”

Jonas Erlandsson, teamleader på Site Direct

”Tack för ett inspirerande och tänkvärt föredrag, det är tydligt att kulturen sitter hos människorna. Tänk vad mycket vi kan påverka genom vårt förhållningssätt till andra människor”

Johan Järvholm, Marknadschef Bravida

”Tack för en bra föreläsning. Du fick toppbetyg när vi gjorde en utvärdering av dagen.”

Kicki Sols, IndustriQompetens

”Tack Kjell för en dag som fick mig att le, skratta, fundera och reflektera. Tusen tack!”

Michael Eriksson, Vårdenhetschef Anestesikliniken Hudiksvalls sjukhus

”Supertack för en fantastisk föreläsning. Precis vad vi behövde!”

Anna Strange, HR-chef Taxi Stockholm

”Att inte samtliga arbetsplatser med höga sjuktal låter medarbetarna lyssna på Kjell Dahlin är för mig ett mysterium!”

 Göran Hoffman, IT-chef Hedemora Kommun

”Tack för en oförglömlig föreläsning, du är en av de skickligaste jag mött inom din gebit, har ändå snubblat över en hel del typer genom mina år som fritidspolitiker och facklig förtroendeman.”

Göran Malmberg, Motivera CSR AB

”Tack Kjell – du var grym, du rockade!”

Stefan Olofsson, Näringslivschef Sölvesborgs Kommun

”Till alla er som funderar på att gå Individuell Presentationsteknik med Kjell har jag bara en sak att säga; GÖR DET! Det är skitjobbigt, utmanande och självrannsakande men framförallt är det utvecklande, roligt och extremt nyttigt! Jag tränade för Kjell för några år sedan, och jag kan intyga att han är amazing. På riktigt! Jag har gått flera retorikutbildningar och talarträningar innan, men INGEN har gett i närheten så mycket som min träning hos Kjell. Så till alla där ute – just do it! Boka honom innan någon annan gör det.

Och till dig Kjell – tack för att du hjälpte mig ta plats på scen och bli en skickligare talare! Jag utvecklas fortfarande varje vecka tack vare vår talarträning! Du är så jäkla bra!”

Soraya Axelsson Head of H22, the city of Helsingborg

”Svenska kyrkan i Västerhaninge – Muskö församling vill uttrycka vår glädje över den inspiration och möjlighet till reflektion du Kjell Dahlin öppnade upp hos hela personalen vid din originella och humoristiska föreläsning. Värdegrundsfrågan aktualiserades med träffsäkerhet och stor scenisk närvaro”.

Therése Grevlund, kamrer & Kenneth Landelius, komminister Svenska Kyrkan

”Jag var en av de som hade förmånen att få delta på Ulvsunda när du föreläste där. Sååååå himla bra!

Ulla Persson, Handläggare Stockholm Vatten & Avfall

”Kjell är en ovanlig retoriker. I hans värld handlar retorik inte om vad man säger utan om vad man gör. Kjell vågade, på ett kärleksfullt sätt, utmana  vår grupp på ett sätt som är avgörande för att man ska utvecklas. Alla lämnade rummet mer motiverade än tidigare till att fokusera på det väsentliga i vår verksamhet”.

Linda Bonaventura Åberg, chef Friends

”Där hade vi ”druckit” sockerfri, kalorisnål och utspädd saft full med E-nummer hela dagen… Så kom DU, som ett stort, iskallt glas äkta saft på riktiga jordgubbar som från min barndoms sommarlov! Vi drack glaset på rekordtid och kroppen fylldes av okonstlad lycka och energi!”

Jim Gartz, Producer and owner at the production company image.se

”Jag lyssnade på din föredragning som du höll på Daftö Resort idag. Under åren har jag haft nöjet att lyssna till många föreläsare på högsta nivå. Det jag vill säga, är att du är den mest fängslande och intressanta föreläsare jag någonsin har lyssnat till. Klart slut :-)”

   Johan Adamsson, Art Director Daftö Resort AB

”Tusen tack för en fantastisk kväll igår! Vi är alla mycket nöjda med vår kväll tillsammans med dig. Har hört idel lovord om föreläsningen idag!…Och det var väldigt kul att hälsa på alla i morse 🙂 Är säker på att du har satt spår och gjort avtryck som kommer att leva kvar länge!”

Ewa Björnfoth, Förskolechef Nyköping

”Tack så jättemycket för idag Kjell! Det var verkligen toppen!”

Ulrika Gyllun, Enhetschef SMÅA

”Vår eftermiddag med Kjell var fantastiskt rolig och inspirerande och gick alldeles för snabbt. Kjell förmedlade på ett mycket bra sätt vad god service är och hur jätteviktig rätt attityd är”.

Marika Eriksson, chef Systembolaget

”TACK Kjell!!! Hela kontoret bubblade av positiv energi efter din föreläsning! Snacka om att du träffade mitt i prick :-)”

Johanna Carlund, Training & Performance Manager | Creditsafe Sweden

”Kjell har under en period coachat mig i Individuell Presentationsteknik. Det vill säga konsten att förmedla mitt budskap på ett roligt och givande sätt både för mig och min publik oavsett om jag står på scenen inför 200 pers eller i ett konferensrum. Kan absolut rekommendera Kjell som ger sig ut med dig på en utvecklande resa som blir både rolig och spännande med glädje.”

Leyla Is, Nässjö Näringsliv AB

”Jag tyckte du var fantastiskt bra och inspirerande”.

Erica Westlund Posten

”Tack så hjärtligt för en fantastisk föreställning! Jag blev berörd och tårögd. Jag fick skratta och blev fylld av positiv energi och inspiration. Superhäftigt!”

Olga Stevanovic, Norrköpings kommun

”Kjell föreläste på Irisgruppens Digitala Medarbetardag 2021. Han är fantastisk på att nå ut med sina budskap, de gick rakt genom rutan och in i hjärtat. Jag skrattade hysteriskt, blev tårögd av allvaret och kände mig inspirerad och viktig! Dessutom gick planeringen inför föreläsningen enkelt och smidigt och Kjell var väldigt lyhörd inför vad vi ville ha! TACK!”

Lisa Gustafsson, Irisgruppen AB

”Kjell, ditt inspirerande föredrag upplevde vi alla som ”Mitt i prick, träffsäkert som få”. Efter ditt framträdande så kände vi oss alla så otroligt motiverade och resten av vår kick off blev fantastiskt bra. Stort Stort Tack!”

   Staffan Byström, VD Kinnarps Dalarna

”Tack för det fantastiska träningsprogrammet Individuell Presentationsteknik som jag gick hos dig. Jag känner själv att jag landat mer i mitt sätt att hålla presentationer och stå på scen. Jag fick väldigt många bra verktyg från dig. Jag är mycket mer förberedd än tidigare och tänker igenom hur jag ska nå fram på ett helt annat sätt. Det har gjort mig mycket bättre på scen. Så tack för att du så tydligt bidragit till min utveckling!”

Soraya Kabelele-Senya, Kontaktcenter chef, Helsingborg Stad

”Vi ska tacka dig! Föreläsningen var mycket uppskattad och jag är verkligen nöjd med din insats! Direkt efter lunch upplevde jag en annan atmosfär i rummet. Det kändes positivt och fler än vanligt bjöd på sig själva.”

Ulrika Wennerkull, personalchef Tibro Kommun

”Tack Kjell! Jättebra innehåll och presentation. Bra jobbat! Precis vad vi behövde!”

Joanne Lindberg, Redovisningschef AB Stockholmshem

”Arbetar du med service i någon form kommer föreläsare Kjell ge dig nyttiga insikter och många skratt. Han är ett måste om du jobbar med service!”

   Jan Wärmlind, Business Consulting Director, GENESYS

”Ditt föredrag gick verkligen hem och det har varit fantastiskt att komma tillbaka till kontoret och se hur dina ord gjorde verkan. Många av dina uttryck dyker upp i konversationerna och framförallt ser jag många fler leenden. En riktig boost!!!”

   Theresia Bjuhr, Kommunikationsansvarig Huddinge Samhällsfastigheter AB

”Kjell, jag vill tacka dig för en inspirerande workshop och föreläsning, superuppskattat av alla här hos oss på LÓreal!”

   Johanna Norin, Retail Sales Manager LÓreal

”Föreläsare Kjells budskap handlar om insikten att det vi i framtiden säljer inte är tjänster, det är känslor!”

   Barbro Ronnedahl, Customer Service Manager, VIASAT

”Kjell is a solid rhetoric teacher that get the message across efficiently with no fuzz. Straight to the point examples are practiced right away with personal feedback for instant personal improvement and great satisfaction! Clear structures are taught on formatting the message to get it short, down to the point for most impact.”

Johan Gauermann, COO TUI fly nordic

”Wow. Snacka om att kunna inspirera och väcka nya tankar. Snacka om att få publiken att fatta budskapet och förstå vad som är viktigt när det gäller kontakter och kommunikation med kunder, kollegor – ja, alla man möter. Att verkligen mötas som människor och se varandra, att bjuda på sig själv och göra ett positivt avtryck. Kjell levererar välbehövliga hårda sanningar som känns som slag i magen blandat med en härlig humor och glödande övertygelse. Fantastiskt!”

 Ulf Svensson, VD Björn Lundén Information AB

”Vilken energi du levererade! Det blev verkligen så bra som jag hade hoppats. Nu fick vi ännu mer vind i seglen. Full fart framåt!”

Linda Asplund, kontorschef Norengs Redovisningsbyrå

”Kjell visar hur viktig attityden är som ett strategiskt kommunikativt verktyg då man vill nå fram, beröra och övertyga en målgrupp.”

   Bassam El Mattar Sverigechef, TUI

”Vi har haft förmånen att jobba med Kjell ett år nu, och det som har varit väldigt bra och nyttigt är att vi har fått ett uppvaknande som ledningsgrupp. Vi har fått betydligt högre transparens, oavsett vilken position i företag vi har, när vi diskuterat beslutsfrågor, och detta har bidraget att vi medvetet har utvecklats som personer, och som retoriker.”

   Hans-Åke Wennerstrand, HR-chef Alviks Måleri AB

”Med humor och energi inspirerar föreläsare Kjell till positiva tankar som gör konkret skillnad både privat som i yrkeslivet.”

   Johan Sandgren Regionchef, SEFINA PANTBANK

”Fantastisk föreläsning på Bootcamp 2022 i Tylösand. Enda föreläsningen jag varit på där inte 10 st drar mot nästa pass innan man ens hunnit applådera. Ingen gick förrän applåderna var slut. Då har man lyckats trollbinda 🙂

 Pär Svensson, Skånetrafiken

”Tack, vi är så oerhört nöjda! Du levererade på högsta nivå och många medarbetare påtalade efteråt att föreläsningen var så bra. En sade att detta borde vara obligatoriskt för alla att gå på och en annan uttryckte det såhär  – Jag hade höga förväntningar då jag sett många bra klipp på youtube med Kjell, och han levde verkligen upp till förväntningarna!”

Salla Koistinen, VD Azalea Care

”Tack för en jättebra föreläsning! Alla var supernöjda och vi fick energi av dig.”

Camilla Hultcrantz, Country Head of HR Sweden, Finland, Denmark, Norway Panalpina

”Ska du bara lyssna på en föreläsare i år, lyssna då för Guds skull på Kjell Dahlin”

Christer Johnssson, Intrum Justitia

”Tack för VÄRLDENS bästa attitydföreläsning i onsdags för Dagens industri. Du är grym och det behövs FLER som du, som påtalar vikten av kommunikation, glädje, nyfikenhet- och ENGAGEMANG emellan kollegor, medmänniskor -ja alla!!! Du är GENUINT viktig för alla i hela näringslivet och så även privat!”

Karin Nordenhem, Dagens Industri

Kjell du har på ett humoristiskt och trollbindande sätt belyst problemen med intern kommunikation i företaget. Många av de delar som du belyser är så träffande att det blir tragikomiskt men samtidigt skönt att inse att även andra har samma utmaningar.

Ulf Månsson, Koncernchef Lumagate

”Vi gillade verkligen budskapet och det är så många kollegor som har kommit fram till mig och berättat att de uppskattade föreläsningen jättemycket och att de tyckte att du gjorde det så bra!”

Cecilia Engelbrektsson, HR-chef Skill

”Tack för en utomordentligt fängslande föreläsning i Lund senast! Redan efter ngn minut satt alla och även jag, på stolskanterna och var helt medsvepta i din berättelse. Varenda paus, vartenda kroppsuttryck nailade du Kjell. Grymt verkligen. Så tack!”

Malin, Kundansvarig

”Kjell Dahlin är en energikick!”

Håkan Wifvesson, Regionchef PEAB

”Ännu en retoriker som poppar upp sitt budskap, tänkte jag när Kjell Dahlin äntrade scenen. Men ack så jag bedrog mig. Efter bara några minuter satt jag trollbunden med ett leende på läpparna.”

Lars-Erik Liljebäck, chefredaktör

”På ett lättsamt och samtidigt knivskarpt sätt konkretiserar Kjell vikten av en positiv och professionell kommunikation. Den här insikten kring bemötande och attityd är vital hos alla våra medarbetare eftersom vi är tjänsteproducenter”.

Jimmy Sjöstedt, Utbildningschef Hvilan Utbildning

”Tusen takk for supert kurs!”

Linn Leonora Nystad, Oslo Kommun

”Att ge inspiration är det finaste man kan ge en annan människa. Kjell inspirerar!”

Marianne Färlin, marknadschef Vedum Kök & Bad

”En energigivande injektion för oss som lever på att ha en bra relation med kunden. Den ger viktiga påminnelser om att det finns många kanaler, och inte alltid de självklara, att ta till hjälp när det gäller varumärkesvård”.

Patrik Berglund, Halebop

”Tack för den bästa och roligaste föreläsning jag varit på! Verkligen ett uppvaknande!”

Jenny Johansson, Värnamo Kommun

”Kjell lyckades med konststycket att hålla hela auditoriet fullständigt trollbundna. Han levererade härliga berättelser från verkligheten med en varm humor. På ett tydligt sätt visar han hur viktigt det är att leva sitt varumärke.”

Kristina Eurenius Sandberg, Preem

”Kjell lyckas förmedla sitt budskap om upplevelsekommunikation genom att just bjuda på det – en upplevelse. Han trollbinder publiken och med sina målande historier lockar han till både skratt och eftertanke.”

Angeli Sjöström Hederberg, Processrum

”Vill bara säga tusen tack. Är ohyggligt taggad inför kommande arbetsuppgifter”.

Erica Callerholm, Gallerix

”Kjell Dahlin visar exempel på hur enkelt det kan vara att knyta kunder till sig bara genom att uppmärksamma dem som människor och visa lite extra värme”.

Sara Lomberg, SVD

”Det blev en mycket uppskattad eftermiddag med många tänkvärda delar som inte lämnade någon oberörd. Diskussionerna och tankarna fortsatte i hög grad även senare under eftermiddagen och kvällen. Synd bara att inte fler fick del av denna fantastiska föreläsning. Strålande Kjell!”

Anders Einarsen, Avdelningschef Mälarenergi

”Hej Kjell! Stort tack för igår! Många uttryckte hur bra och underhållande din föreläsning var. Framförallt kom det fram många tankar om vad man själv har för inställning och hur vi bemöter våra medmänniskor. Alla var väldigt nöjda.”

Johanna Blom, Marknadsassistent Atrium Ljungberg AB

”Jag har gått på Storytelling/retorik-kurs hos Kjell under två dagar. Hade väntat över ett år att få gå denna kurs – och det var värt det. Kjell lär ut enkla och effektiva medel för att höja effektiviteten i att kommunicera. Han öser exempel ur en stor personlig erfarenhet och är frikostig med att dela med sig av sig själv.”

Gustaf Carlsson, Managing Director See & Do AB

”Mycket bra kurs, med övningar som gjorde det lätt att förstå hur retoriska verktyg ska användas i praktiken”.

Birgitta Herber, Säljare Telenor

”Tusen tack för en fantastisk föreläsning! Den gav många skratt men också många tankeställare. Idag när vi kom tillbaka till kontoret var alla på ett strålande humör, Så ett stort TACK till dig Kjell, det gjorde du bra!”

Annika Engberg, HR-utvecklare Hyresbostäder Norrköping

 Läs gärna mer om Kjell Dahlins föreläsningar.