Popretorik

Gå hem från jobbet människa, du har ju ha feber! Jaså, är du bara bitter, förlåt ja då är du givetvis välkommen att stanna!

En kompis sade något intressant i går: ”På mitt jobb blir du hemskickad om du hostar eller snörvlar lite. Det är inte ok enligt våra chefer, det drabbar andra. Ja, så säger de. Cheferna. Men de i personalen som sitter i gnällhörnan och kräks ut negativa kommentarer och sprider taskig attityd likt en dyngspridare, de får vara kvar år efter år och dra ned stämningen till botten. Ingen av cheferna säger ens minsta lilla pip till dem. Märkligt, eller hur? ”

Hon har en poäng min kompis, eller vad tycker du?

Personligen lyssnade jag på P1 när jag satt i bilen härförleden. Sakkunniga, experter och doktorer konstaterade att det farligaste som kan drabba en arbetsplats är vinterkräksjukan. Det är skitsnack (passande metafor, eller hur ;-)) enligt mig. Det finns ingen mer energidränerande, urholkande och ohälsosamt som taskig attityd på ett jobb. När taskig attityd får greppet om en arbetsplats, och inget görs, då är man ute på farliga vatten.

Jag hade en cool chef en gång som kom i klinch med en kollega (en negativ j..el kan påpekas) till mig. Chefen sa: ”Du är välkommen till jobbet, men din attityd är portförbjuden!”

Mer sånt kurage bland svenska ledare efterlyses 😉