Popretorik

Som föreläsare och utbildare i kommunikation så besöker man en massa olika företag. Att företagskulturen och stämningen varierar inom olika organisationer är väl självklart, men jag fascinerar alltmer av ett visst beteende. Alltför ofta, enligt mig, så sitter jag och talar med en grupp medarbetare i fikarum och konferenslokaler då någon glad, leende och positiv människa kommer in och möts av en kollegas syrliga kommentar:

”Varför är du så jävla glad jämt?”

Nu får ni ursäkta mitt ordval, men jag är så in i hel..te trött på den typen av inställning från en vuxen individ. Jag brukar råda den positiva att skratta än mer, och med det skrattet på läpparna ge långfingret till den som fällde kommentaren. För är det något den här världen behöver är det mer härliga glada positiva leende vänliga skrattande skojfriska livsbejakande inspirationssprudlande spralliga tjolahopp-livet-leker-garvande personer. Inte gnällspikar som påpekar att andra är för glada!

Take no shit, be happy if you feel happy,

Kjell